01-07-17

Izenberge, zondag 1 juli 1917

1917-07-01-dagboek.jpg

De sectoren Diksmuide en Nieuwkapelle worden vaak samen vermeld omdat ze samen achter de IJzer liggen. In de voorbije winter waren ze verenigd onder de hoede van onze 2de legerdivisie. Vanaf nu vormen ze de Belgische aanvalssector voor het aandeel in het geplande Britse offensief.

De 2de legerdivisie, en dus ook het 7de en het 17de linieregiment, mogen in reserve. Vanavond brengen we nog door in het kantonnement in Izenberge.

In Zondereigen, mijn woonplaats, is het al niet veel beter dan hier. Peter Huybrechts schrijft vanuit het Lipseinde aan zijn oom Cornelis Huybrechts in Riel: "Het gaat dus nog goed met u en ook met uw broeder, waar gij met sinksen nog zijt geweest. Het is vandaag kermis bij ons. Ja, kermis met ’t woord, maar anders niet veel. Ik zie zo weinig volk passeren en de grote oorzaak daarvan is niet alleen omdat het oorlog is maar omdat de kermiskost ontbreekt. In de café is de borrel verschrikkelijk duur en het drinken is zo slecht. Het kost veel eer men zat is en daarom zoeken de jonge mannen al wat ander plezier. 't Is allemaal maar voetballen tegenwoordig op de heide aan 't Kromven." [1]

 

[1] www.amaliavansolms.org

16:17 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.