21-11-17

Vinkem, woensdag 21 november 1917

Brief nummer 2 uit Wulveringem vergat Jean al te nummeren. Dus bedankt hij zijn ouders vandaag voor de chocolade en de 'boîte de digestives' in zijn brief nummer 3. Nu hij een tijdje op dezelfde plaats is, kan hij wel wat voorraden aanleggen, iets wat natuurlijk niet kan als je in de voorste linies zit. Ook naar de foto van de hele familie, genomen tijdens zijn laatste verlof, kijkt hij uit.

Het weer is niet geweldig, maar gelukkig laten ze hen wat met rust. Deze voormiddag hebben ze geprobeerd om, dabbend in de modder, het kantonnement wat op te ruimen en een deel droog te maken. Deze namiddag heeft hij, vanop zijn strozak - want er is niets om op te zitten - gelezen; eerst de brieven die hij onlangs kreeg. Daarna in 'Le xxe Siècle' de commentaren op het antwoord van Lloyd George op de oproep van Asquith[1]. [2]

 

[1] Le XX' Siècle was een Belgisch dagblad dat aanzien werd als de spreekbuis van eerste minister Charles de Broqueville. Het hoofdartikel van 20 november 1917 was gewijd aan de oproep van Asquith om te komen tot één opperbevel voor de geallieerde troepen.

[2] Vertaling op basis van 'Daniël Vanacker, Un mitrailleur à l'Yser, La correspondance de guerre de Jean Pecher.'

17:01 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.