01-02-18

Oud-Stuivekenskerke, vrijdag 1 februari 1918

1918-02-01a-dagboek.jpg

1918-02-01b-dagboek.jpg

Vandaag komt er een einde aan de gevechten die het Belgische leger sinds 5 december 1917 leverde in de Sector Merkem, ondersector Bikschote. Het 7de en het 17de linieregiment hernemen de ondersecter Reigersvliet van de sector Ramskapelle / Pervijze / Oud-Stuivekenskerke.

De mama van Jean schrijft dat de D... er sinds kerstmis niet meer slaagden om tot boven Londen te vliegen, terwijl vandaag in de krant bericht wordt over een nieuwe raid op Londen. Het verbaast hem niet dat de Londenaars beginnen te hamsteren. De vrede laat op zich wachten en de blokkade door de Duitsers doet er ook geen goed aan.

Om geen last te hebben met onze 'sympathieke piottenpakkers' vraagt Jean zijn ouders om voor Misske, de hond van zijn compagnie, een halsband, een snuit en een medaille op naam van zijn meester te kopen. Dat hoeft niet sterk te zijn en zorg vooral dat het niet mooi oogt, want anders wordt het direct gepikt ! Het mondstuk is er maar voor de 'frime' bij, maar de medaille, in aluminium bv. moet vermelden: Jean Pecher, 7e de Linie, 12e compagnie.

Zijn neerslachtigheid is helemaal weg, want al ligt hun sector verloren in de moerassen, er valt weer iets te beleven. 't Is er ook heel koud, maar de piotten weten er wel raad mee. Sommigen dragen 4 truien boven elkaar ! [1]

 

[1] Vertaling op basis van 'Daniël Vanacker, Un mitrailleur à l'Yser, La correspondance de guerre de Jean Pecher.'

19:00 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.